ENGLISH
  Güncelleme: 02/05/2023

EUROsimA 2023 Model Avrupa Birliği Konferansı Türkiye’den ve AB Ülkelerinden Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleşti

ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu (DPUİT) tarafından düzenlenen ve 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde AB İletişim Stratejisi kapsamında destek verilen “EUROsimA 2023 Model Avrupa Birliği Konferansı” 28 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

2023 yılı ana temaları “yüksek politika, sürdürülebilirlik ve hukukun üstünlüğü” olan konferans süresince Türkiye’den ve AB ülkelerinden 16-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri, AB kurumlarının karar alma süreçlerinde “rol ama” ve “yerine geçme” esasına dayanan aktif pozisyonları üstlendi.

Konferansın 28 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen Açılış Seremonisinde AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Stefano Fantaroni, İtalya Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Zana Çıtak ile ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu yönetiminde bulunan öğrenciler konuşmalar gerçekleştirdi.

AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Türkiye-AB ilişkilerini çeşitli boyutlarıyla ele alarak, AB’nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/05/2023 / Hit: 2,280

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı