ENGLISH
  Güncelleme: 20/10/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı “Türkiye’de Avrupa ve AB Algısı Araştırması Bulguları” Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, İKV tarafından 20 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen “Türkiye’de Avrupa ve AB Algısı Araştırması Bulguları” Toplantısı kapsamında düzenlenen “Avrupa’nın Geleceği ve Türkiye” başlıklı panele katılarak açılış konuşması yaptı.

Araştırma bulgularını değerlendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, halkımızın AB üyelik sürecimize olan desteğinin %75,9 olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, ayrıca AB İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında üniversiteler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla kendisinin de interaktif anketler gerçekleştirdiğini ifade ederek 2020-2022 yılları arasında gerçekleştirilen 31 anketin sonuçlarına değindi. Büyükelçi Kaymakcı anketlere katılan 4755 kişiden %88’inin Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel gelişmelerden bağımsız olarak Türkiye’nin üyeliğine destek vermekte” olduğunu belirtti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/10/2022 / Hit: 2,402

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı