ENGLISH
  Güncelleme: 01/06/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Avrupa Komşuluk Günü Kapsamında Düzenlenen ''Çiğdem 17. Komşuluk Günü Panayırı''na Katılacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneğinin Avrupa Komşuluk Günü çerçevesinde bu yıl on yedincisini düzenleyeceği “Komşuluk Günü Panayırı”na katılacak. Panayır 29 Mayıs 2022 Pazar günü 11:00-18:00 saatleri arasında Ankara Can Yücel Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Komşuluk Günü Panayırı’nda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’ya Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy, Çiğdem Mahallesi sakinleri ile çeşitli Avrupa ülkelerinden temsilciler eşlik edecek.

“Komşunu da al gel” sloganı ile düzenlenecek Panayırda, halk oyunları, dans gösterileri, fotoğraf-resim sergileri, çeşitli yarışmalar ve konserler tertip edilecek. Kurulacak stantlar ile de mahalle sakinleri kendi üretimlerini tanıtma imkanı bulacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, panayıra ilişkin yaptığı açıklamada “Avrupa Komşuluk Günü kapsamında bu etkinliği düzenleyen Çiğdem Derneği başta olmak üzere Muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye her yönüyle Avrupalı’dır. Sağlam komşuluk ilişkileri ve dayanışma ruhu ile yerel yönetimlerimiz daha da güçlenmekte. Avrupa’da birbirine komşu tüm ülkeler birbirinin külüne muhtaç, bu nedenle tüm ülkeler iyi komşuluk için çaba göstermeli” ifadelerini kullandı.

Çiğdem 17. Komşuluk Günü Panayırı
29 Mayıs 2022, Pazar, 11:00-18:00, Can Yücel Parkı, Çiğdem, Çankaya-Ankara

10:00-11:00                Stantların Kurulması
13:00-13:15                Açılış Konuşmaları:
13:00-13:05                Fatih Fethi Aksoy
                                    Çiğdemim Derneği Başkanı
13:05-13:15                Büyükelçi Faruk Kaymakcı
                                    Dışişleri Bakan Yardımcısı & AB Başkanı
13:15-13:45                Stant Ziyaretleri

Değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avrupa Komşuluk Günü:

Avrupa Yerel Dayanışma Federasyonu'nun (E.F.L.S.) bir girişimi olan Avrupa Komşuluk Günü’nün amacı, komşuluk ve topluluk uygulamalarına ilişkin paylaşımlar için ağlar oluşturarak Avrupa'da topluluk uyumunu teşvik etmektir.

1999'da ilk olarak Paris'te kutlanan bu gün, 2004'te tüm Avrupa’da kutlanmaya başlanmıştır. Avrupa Komşuluk Günü etkinlikleri, her yıl Mayıs ayının son haftası gerçekleştirilmektedir. Mahalleler, etkinlik duyurularını sahip olunan tüm iletişim araç ve imkanlarını kullanarak sakinleriyle paylaşmakta ve böylece mahallelilerin katılımı sağlanmaktadır.

Ankara Çiğdem Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu, Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği de bu günü 17. kez düzenleyeceği “Komşuluk Günü Panayırı” ile 29 Mayıs 2022 tarihinde Can Yücel Parkı’nda kutlayacaktır.

 



Güncelleme: 01/06/2022 / Hit: 5,728

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı