ENGLISH
  Güncelleme: 24/08/2022

Avrupa İşbirliği Günü Bulgaristan’ın Tsarevo beldesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Avrupa çapında yürütülen sınır ötesi işbirliği programları altında her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Avrupa İşbirliği Günü, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 24 Ağustos tarihinde Bulgaristan’ın Tsarevo beldesinde “Avrupa Gençlik Yılı” sloganı ile kutlandı.

 

Bu yıl 11. Yıldönümü kutlanan Avrupa İşbirliği Günü kapsamında, söz konusu programın 2014-2020 dönemi ikinci teklif çağrısı altında finanse edilen “Mirasa Giden Yol” isimli projenin kapanış töreni gerçekleştirildi. Program otoritelerinin yanı sıra proje yararlanıcıları olan Tsarevo Belediyesi ve Kırklareli İl Özel İdaresinden temsilcilerin katılım sağladığı etkinlikte ülkemizin Burgaz Başkonsolosu Sn. Senem Güzel ve Bulgaristan Tsarevo Belediye Başkanı Georgi Lapçev açılış konuşmaları yaptı.

 

Proje kapsamında tamamlanan sahil yolu ve bisiklet parkurunun açılış töreninin yapıldığı etkinlikte Bulgaristan’dan ve Edirne Doğa Sporları Klübü (EDOSK)’tan bisikletçilerin düzenlediği gösterinin ardından genç bisikletçilere çeşitli ödüller verildi. Etkinlik, Tsarevo Belediyesi Tarih Müzesine düzenlenen gezi ve müzede gerçekleştirilen basın konferansıyla sona erdi.

 

Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı (Yönetim Makamı) ve Avrupa Birliği Başkanlığı (Ulusal Otorite) işbirliği ile düzenlenen Avrupa İşbirliği Günü kutlamaları INTERREG IPA Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı Ortak Sekretaryası (Hasköy ve Edirne) tarafından koordine edilmektedir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/08/2022 / Hit: 3,789

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı