ENGLISH
  Güncelleme: 21/10/2020

Avrupa Çevre Durum Raporu (SOER 2020) Türkiye Çevrimiçi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Çevre Ajansı (AÇA), Avrupa’da çevrenin nasıl ve neden değiştiğinin ve bu konuda neler yapılabileceğinin kapsamlı bir değerlendirmesinin yapılabilmesi amacıyla ve tüm üye ülkelerin katkılarıyla, her beş yılda bir Çevre Durum Raporu (SOER) hazırlamaktadır.

2019 Aralık ayında yayınlanan son Raporun (SOER 2020)  üye ülkelerde yapılan tanıtım etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Avrupa Çevre Ajansı ile ortak düzenlediği Türkiye çevrimiçi tanıtım toplantısı 21 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantı açılışında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı tarafından, AB katılım müzakerelerinde çevre faslındaki gelişmeler ve AÇA gibi AB programlarına katılıma ve işbirliğine verdiğimiz öneme ilişkin konuşma gerçekleştirilmiştir.

Toplantı gündemi, Türkiye tarafından AÇA kapsamında ulusal yapılanma ve ülkemizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme, AÇA tarafından SOER 2020 raporunun bulguları ve önerilerinin tanıtımı ve ilgili tartışmaların yapıldığı soru & cevap bölümlerinden oluşmuştur. SOER 2020 raporuna ve ilave bilgilere bu bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/10/2020 / Hit: 5,920

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı