ENGLISH
  Güncelleme: 11/03/2024

AB Sivil Koruma Mekanizması Çevrim İçi Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

Afetleri önleme ve afetlere hazırlık için AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında duyurulan hibe çağrılarına başvuru yapma potansiyeline sahip kurum ve kuruluşlara, üniversitelere çağrıların duyurulması ve tanıtılması amacıyla 11 Mart 2024 tarihinde çevrim içi bir bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Başkanlığımız işbirliğinde gerçekleşen etkinlik Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Birlik Programlarından birisi olan AB Sivil Koruma Mekanizması'na ülkemizin  2016 yılından bu yana katılım sağlamasının önemine vurgu yapan Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, hem Mekanizmanın hem de Mekanizma altında yürütülen projelerin AB ile dayanışmamızın çok önemli araçları olduğunun altını çizdi. Bu araçların etkin kullanımı için de AFAD ve Avrupa Birliği Başkanlığı arasında halihazırda var olan güçlü sinerjinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.

Programın devamında ise açık hibe çağrıları hakkında ilgili uzmanlar tarafından bilgi verilerek, AB Sivil Koruma Mekanizması’nın önceki dönemlerdeki hibe destekleriyle yürütülen projelerin hazırlık süreçleri ve uygulaması hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı ile devam etti.  Etkinlik katılımcıların soru ve genel görüşleriyle sonlandırıldı.

Avrupa Birliği'nin 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi sonrası ülkemize sağladığı afet ve acil müdahale yardımlarının en önemli kaynağı olan AB Sivil Koruma Mekanizması afet ve acil durumlarda müdahalenin yanında afetleri önleme ve afetlere hazırlık için de önemli destekler sunmaktadır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/03/2024 / Hit: 1,100

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı