ENGLISH
  Güncelleme: 27/04/2023

AB Başkanlığı ve Avrupa Kamu Yönetimi Kurumu işbirliğinde “AB’nin Yasal, Kurumsal ve Siyasi Yapısı” konulu seminer gerçekleştirildi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Avrupa Birliği Başkanlığı ile Avrupa Kamu Yönetimi Kurumu (EIPA) arasında devam eden işbirliği kapsamında 25-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “AB’nin Yasal, Kurumsal ve Siyasi Yapısı” konulu seminerin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükelçi Bozay, AB Başkanlığı uzmanlarının yanısıra, Türkiye Ulusal Ajansı, Adalet, İçişleri, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarından da AB alanında çalışan uzmanların katılım sağladığı sözkonusu seminerde yaptığı açılış konuşmasında, kurumsal kapasitenin gelişimine yönelik olarak düzenlenen bu tür eğitim faaliyetlerinin ülkemizin katılım sürecine ve kurumlarımız tarafından bilhassa AB alanında yapılan çalışmalara katkı sağlayacağını ifade etti. Büyükelçi Bozay ayrıca EIPA ve Lüksemburg Büyük Dukalığı Dışişleri ve AB İşleri Bakanlığı temsilcilerine de sergiledikleri işbirliğinden dolayı teşekkür ederek katılımcılara başarı dileklerini iletti. Seminerde Lüksemburg Büyükelçiliği Müsteşarı Laura Lakaff da katılımcılara hitap etti.

Söz konusu seminer kapsamında Büyükelçi Bozay’ın evsahipliğinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Lüksemburg Büyük Dukalığı’nın Ankara Büyükelçisi Angèle Da Cruz ile diğer yerli ve yabancı konuklar katılım sağladı.

“AB’nin Yasal, Kurumsal ve Siyasi Yapısı” adlı seminerin son gününde ise Lüksemburg Büyük Dukalığı’nın Ankara Büyükelçisi Angèle Da Cruz tarafından seminere katılanlar için Büyükelçilikte bir resepsiyon düzenlendi.

Seminer katılımcılara sertifika verilmesinin ardından sona erdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/04/2023 / Hit: 1,738

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı