ENGLISH
  Güncelleme: 05/06/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Londra'daki Terör Saldırısını Kınadı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından, "Londra'daki vahşi terör saldırısını güçlü şekilde kınıyoruz. Birleşik Krallık halkının acısını paylaşıyoruz. Terörle mücadele konusunda her zaman ilkeli bir biçimde Birleşik Krallık ile dayanışma içinde olacağız." mesajını paylaştı.

Dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen terör saldırılarının herkesin aynı anda tehdit altında olduğunu net bir şekilde gösterdiğinin altını çizen AB Bakanı Ömer Çelik, "Kabil, Bağdat ya da Batılı bir devletin başkenti aynı asimetrik tehditlerle karşı karşıya. Terör tüm dünyayı hedef alıyor." ifadesini kullandı.

Terörle mücadele için, ideolojik kökenlerini de kapsayan çifte standartsız bir yaklaşım temelinde dayanışma olması gerektiğini vurgulayan Bakan Ömer Çelik, belli ülkeleri hedef alan seyahat yasakları ve belli kültürleri aşağılama dilinin sadece teröre kazanç sağlayacağına dikkati çekti.

Terör örgütleri arasında ayrım ve bazılarıyla iş birliği yapmanın da aynı şekilde terörün ideolojik gücünü artırdığını belirten AB Bakanı Ömer Çelik, geleceğin dünyasını kurmak için önce teröre karşı ilkeli bir yaklaşımla işe başlamak gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/06/2017 / Hit: 5,023

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı