ENGLISH
  Güncelleme: 10/12/2014

Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi Açıklandı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır tarafından bugün kamuoyuna açıklanan "Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi", Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ivme kazandırarak üyeliğe giden yolun önündeki engellerin üstesinden gelinmesini amaçlamaktadır. Yeni strateji çerçevesinde ülkemizin öncelikleri ve vatandaşlarımızın yararı ön planda tutularak hem reform sürecimize hız kazandırılacak hem de Türkiye ve AB arasında yeni iletişim köprüleri kurulacaktır.

Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi, 62. Hükümet Programında ortaya konan güçlü iradenin ilk adımını teşkil etmektedir. Söz konusu Strateji 15 Eylül 2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır tarafından Bakanlar Kuruluna sunulmuştur.

Kararlılık, süreklilik ve etkinlik temelleri çerçevesinde oluşturulan strateji üç ana bölümden oluşmaktadır: Siyasi Reform süreci, Katılım Sürecinde Sosyo-ekonomik Dönüşüm, AB İletişim Stratejisi.

Avrupa Birliği Stratejisi Kasım ayında yayımlanacak "AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı" ve "Avrupa Birliği İletişim Stratejisi" ile operasyonel hale gelecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye’nin Avrupa Birliği Stratejisine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin Avrupa Birliği Stratejisi Kitapçık

Turkey's European Union Strategy (Booklet)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır tarafından düzenlenen basın toplantısı izlemek için tıklayınız.
 

Türkiye'nin AB Stratejisi


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/12/2014 / Hit: 26,293

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı