ENGLISH
  Güncelleme: 25/04/2013

* SEI VALİLİKLER PROJESİ: Amasya Eğitim İhtiyaç Analizi

“Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABPRO)” kapsamında Amasya Eğitim İhtiyaç Analizi 11-12 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşti. AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı uzmanları ile Teknik Destek Ekibi uzmanlarının katkılarıyla yürütülen çalışma kapsamında gerçekleştirilen mülakat, bilgilendirme toplantıları ve odak grup toplantıları ile Amasya ilinin AB konularında öncelikli eğitim ihtiyaçları belirlenmeye çalışıldı.

Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması, Amasya ili Valilik AB Ofisi ziyareti ile başladı. Çalışma, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Hakan KILINÇKAYA, ve Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın A.Faruk AYKUTLU ile yapılan mülakat ile devam etti. Gerçekleşen bu mülakatları Amasya ili Valilik AB Ofisi, Amasya İl Özel İdaresi, Amasya Üniversitesi, Kaymakamlık, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, İl Müdürlükleri ve diğer ilgili yerel aktörlerin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen bilgilendirme ve odak grup toplantıları takip etti. Amasya ili Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muammer GEDİK, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İsmail KAZAN ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Sayın Erdin GÜDEM ile yapılan mülakatlar ile sona erdi.

Bu mülakatlar ve odak grup toplantıları sırasında Amasya’daki AB faaliyetleri ve AB mevzuatı hakkındaki ihtiyaçlar ve ilgili aktörlerin AB konularında karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaç duyduğu konular belirlendi.

İhtiyaç Analizi çalışması diğer illerde de uygulandıktan sonra ortaya çıkacak ihtiyaçlar ışığında 20 ile yönelik Kapasite Geliştirme Faaliyetleri İş Planı oluşturulacak ve proje faaliyetleri bu ihtiyaçlara göre uygulanacak.

SEI VALİLİKLER PROJESİ:  Amasya Eğitim İhtiyaç Analizi

Detaylı Bilgi İçin: http://www.vabpro.org/tr-tr/anasayfa.aspx (Sayfasına Başvurabilirsiniz)


Güncelleme: 25/04/2013 / Hit: 8,742

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı