ENGLISH
  Güncelleme: 17/05/2012

* Yozgat 2011 Yılı III. AB UDYK Toplantısı Gerçekleştirildi

 

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2010 yılı başında İçişleri Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirdiği "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" kapsamında illerde Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (AB UDYK) Toplantıları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Yozgat Valiliği 25 Ekim tarihinde 2011 yılı üçüncü AB UDYK toplantısına ev sahipliği yaptı.

İl Özel İdaresi Genel Meclisi Toplantı Salonunda, il AB UDYK üyeleri ve merkez ve ilçelerdeki proje birimleri personelinin hazır bulunduğu yaklaşık 80 kişilik bir katılımla gerçekleşen toplantıya Yozgat Vali Yardımcısı Sn. Kemal Şahin başkanlık etti. Yaptığı açılış konuşmasında Şahin katılımcılara "Türkiye'nin Katılım Süreci için Avrupa Birliği Stratejisi" hakkında bilgiler verdi. Şahin, stratejinin içerdiği dört platformdan özellikle ikinci ve üçüncü platformlar çerçevesinde Türkiye'nin üzerine düşenleri yerine getirmeye hızla devam edeceğini belirtti.

Vali yardımcısının açılış konuşmasının ardından toplantıya Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzman Yardımcılarından Sn. Oktay Ercan'ın gerçekleştirdiği "Güncel Hibe Duyuruları" sunumuyla devam edildi. Katılımcılar güncel AB hibe programları, kalkınma ajansı teklif çağrıları ve birlik programları teklif çağrıları hakkında bilgi edindiler. Toplantı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından katılımcılara Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni'nin (IPARD) ilk iki teklif çağrısında mevcut durumun anlatılması ve üçüncü teklif çağrısının tanıtılması ile son buldu.


Güncelleme: 17/05/2012 / Hit: 6,141

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı