ENGLISH
  Güncelleme: 18/08/2011

* Egemen Bağış "Şanlıurfa İli AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı"na Katıldı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ ve Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN'ın katılımıyla Şanlıurfa Genişletilmiş Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bakan BAĞIŞ ve Vali OKUTAN'ın yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İZOL, Belediye Başkanı Ahmet Eşref FAKIBABA, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil MUTLU ile vali yardımcıları, kaymakamlar, daire amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN'nın açılış konuşmasının ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ, AB Katılım Süreci ve "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurullarının seksen bir ilde faal hale geldiğini ve bu kurulların birer ortak akıl platformu gibi çalıştığını vurgulayan BAĞIŞ, Şanlıurfa Valiliğinin bu kurulu 2010 yılında üç kez toplamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan BAĞIŞ; "Bizim şöyle bir yaklaşımımız var; Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olduğu zaman sadece hükümet bir kulübün üyesi olmayacak, sadece Ankara, Avrupa Birliği üyesi olmayacak, Türkiye'nin bütün sektörü iktidarı, muhalefeti, sivil toplumu, akademik çevresi, medyası, doğusu batısı, genci yaşlısı, askeri sivili, her bir bireyi Avrupa Birliği standartlarında bir yaşam sürecek ve herkesin hayatında çok önemli değişiklikler olacak. Bu kadar önemli bir projeyi hiçbir kurumun, hiçbir bakanlığın, hiçbir kamu kuruluşunun tek başına üstlenmesi ve şekillendirmesi doğru olmaz. Onun için herkesin görüşüne, katkılarına açık olmamız gerekir." dedi.

 

 

Avrupa Birliğine uyum sürecinde mali yardımların önemine dikkat çeken BAĞIŞ, "Şanlıurfa'ya baktığımız zaman kırka yakın projeyle Avrupa hibe programlarından faydalanan illerin içerisinde, Urfa'nın ilk yüzde yirmiye girdiğini ve başarılı projelere 8,5 milyon Avro fon aktarıldığını belirterek "Bu çok önemli bir başarı ve emeği geçen herkesi valimizi, belediye başkanımızı, vali yardımcılarımızı, rektörümüzü, oda başkanlarımızı kutluyorum." dedi.

Bundan sonraki süreçte Urfa'da ve bölgede Avrupa Birliği sürecinin daha iyi algılanabilmesi için her türlü eğitimi vermeye de katkı sağlamaya da devam edeceğini belirten BAĞIŞ, "2011 de daha yeni projelerle daha ileriye gitmeye çalışacağız. Bana göstermiş olduğunuz konukseverlikten dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sayfa görüntüleme sayısı:753
Son güncelleme tarihi: 2011-02-04 09:25:43


Güncelleme: 18/08/2011 / Hit: 6,886

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı