ENGLISH
  Güncelleme: 27/09/2011

* Avrupa Birliği Yolunda Rize Projesi Açılış Töreni

 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finansman sağlanan "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında yürütülen "Avrupa Birliği Yolunda Rize" projesinin açılış töreni ve Rize Valiliği AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı ikinci toplantısı 28 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşti. 

rize_proje_acilis_toreni_28_haziran_2011_3

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finansman sağlanan "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında yürütülen "Avrupa Birliği Yolunda Rize" projesinin açılış töreni ve Rize Valiliği AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı ikinci toplantısı Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN ve Rize ilindeki kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri ve personellerinin katılımıyla 28 Haziran 2011 tarihinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

rize_proje_acilis_toreni_28_haziran_2011_1

Toplantıda konuşan Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2010 yılında hayata geçirilen "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" ile Avrupa Birliği (AB) heyecanı Anadolu'ya yaymak; AB mali yardımlarını yerel düzeyde daha etkin kullanılmasını ve AB müktesebatının benimsenmesi sürecinde edinilen deneyimin yerel düzeyde paylaşılmasını sağlamak; AB üyeliğine ilişkin kamuoyundaki yanlış anlama, önyargı ve yersiz korkuların ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak hedefleriyle yola çıkıldığı belirtti.

rize_proje_acilis_toreni_28_haziran_2011_2

"Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"ne ivme kazandırmak ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitesine destek vermek amacıyla 2011 yılında "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" adıyla çok yıllı bir program başlatıldığını belirten Bülent Özcan programın detayları, başvuru ve değerlendirme süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AB projelerine illerde ilginin yoğun olduğunu ifade eden ÖZCAN şunları ifade etti: "İki il haricinde bütün valiliklerden proje teklifi aldık. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 25 ilimizin projesi uygun görüldü. Bu illerin içerisinde Rize'de yer aldı. Türkiye'nin doğusundan batısına kadar illerimizi bu proje içerisinde değerlendirerek çok kapsamlı bir çalışma yaptık. İllerimizin AB'ye hazırlanması projesi kapsamında bir milyon 250 bin liralık kaynak aktarılacak. İllerimizin proje çalışması sırasında küçükte olsa katkıları olacak. Proje kapsamında AB'nin temel kuralları eğitim çalışmaları ile anlatılacak. Türkiye'nin AB sürecinde nerede olduğunu proje sonrası çok daha iyi görebileceğiz. Farklı projelerle halkın AB sürecine katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Yapılan çalışmalarla AB sürecini halka doğru anlatabilmeyi amaçlıyoruz."

Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN, ayrıca, başvurusu devam eden hibe programları ve 2011 yılında duyurusu yapılması planlanan hibe programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

rize_proje_acilis_toreni_28_haziran_2011_4

Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN'ın konuşmasının ardından, Rize Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Birimi koordinatörü Hüseyin ÖZTÜRK tarafından "Rize AB'ye Hazırlanıyor" projesi tanıtıldı.
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ yaptığı konuşmada Rize Üniversitesi'nin AB projeleri konusunda daha aktif bir rol alması için bir yapılanmaya gidileceğini belirtti.

Son olarak, bir değerlendirme konuşması yapan Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, konunun sadece bir projenin kabul edilmesi ya da hibelerden yararlanma olmadığını bunun aslında bir medeniyet projesi olduğunu ifade etti.

Sayfa görüntüleme sayısı:227
Son güncelleme tarihi: 2011-07-14 11:05:25


Güncelleme: 27/09/2011 / Hit: 10,198

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı