ENGLISH
  Güncelleme: 08/08/2011

* 4 Haziran 2011 Tarihli Siirt İli Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

Siirt Valiliği, Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı ikinci toplantısı, Vali Yardımcısı Orhan BURHAN tarafından yapılan konuşma ile açılmıştır.

Toplantıda Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce koordine edilen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ortaklığı ile hazırlanan "Siirt Avrupa Birliğine Hazırlanıyor" Projesi hakkında kurul üyelerine bilgi verilmiştir.

1 Ocak 2011 - 31 Haziran 2011 tarihlerinde AB dönem başkanlığını üstlenen Macaristan'ın Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecine olumlu yaklaşımı ve 1 Temmuz 2011'den itibaren dönem başkanlığını devralan Polonya'nın başkanlığı süresince Türkiye-AB müzakere süreci hakkında görüşler paylaşılmıştır. Konuyla ilgili kurul üyeleri söz almış karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Hâlihazırda Siirt ilinde yürütülmekte olan "Siirt Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesi Avrupa Birliği Bakanlığından 49.950 TL tutarında hibe desteği almıştır. Proje ile Siirt'in proje geliştirme kapasitesinin güçlendirilmesi, Siirt'teki kurumların AB ve AB fonları konusunda bilgiye erişim kapasitelerinin artırılması, Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin kapasitesinin arttırılması, Siirt halkı tarafından, AB sürecinin doğru algılanmasının sağlanması, ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma' ve ‘Gıda Güvenliği, Hayvan ve Bitki Sağlığı Politikası' ile ilgili müktesebatın, Siirt il ve ilçe tarım müdürlüklerinin ve gıda imalathanelerinin ilgili personelince yeterince anlaşılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.


Güncelleme: 08/08/2011 / Hit: 6,942

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı