ENGLISH
  Güncelleme: 13/07/2011

* 16 Mart 2011 Tarihli Siirt İli Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Orhan BURHAN'ın başkanlığında 16 Mart 2011 tarihinde yapılmıştır. Avrupa Birliği İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Orhan BURHAN yapmış olduğu açılış konuşmasında Avrupa Birliği'nin tarihçesi ve genişleme konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik başvurusuna, Gümrük Birliği anlaşmasına ve diğer önemli konulara değinen Vali Yardımcımız üyelik görüşmeleri süren ve yeni başvuran ülkeler hakkında da kurula bilgi sunmuştur.

23 Şubat 2011 tarihinde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ başkanlığında Ankara'da düzenlenen 2010 Yılı Faaliyet Raporu'nun değerlendirilmesi ve "İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı"nın tanıtılmasıyla ilgili toplantı hakkında kurul üyelerine bilgi verilmiştir.

Katılım öncesi mali yardımlar kapsamında duyurusu yapılan hibe programları hakkında kurula bilgi verilmiştir. Hibe programlarından azami ölçüde yararlanılabilmesi amacıyla proje yazımına önem verilmesi ve proje bürolarının etkinleştirilmesi istendi. Valilik bünyesinde kurulu bulunan Proje Koordinasyon Merkezi'nin ihtiyaç duyulması halinde gereken yardımı yapabileceği belirtilmiştir.


Güncelleme: 13/07/2011 / Hit: 7,236

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı