ENGLISH
  Güncelleme: 02/06/2023

AB’nin Finans Otoriteleri Finans Sektöründeki Yeşil Boyama (Greenwashing) Faaliyetleri Hakkındaki Raporlarını Yayımladı

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA, sürdürülebilir finans alanında tüketicinin, yatırımcının ve piyasa bütünlüğünün korunarak güvenilir bir ortam tesis edilmesi amacıyla “yeşil boyama” hususunda Raporlar yayımlamıştır. Söz konusu Raporlar, yeşil boyama kavramı üzerine ortak bir anlayış benimsenmesini hedeflemektedir.

AB’nin finans alanındaki otoriteleri, AB bankacılık sektörü de dahil olmak tüm sektörlerde yeşil boyama vakalarında ciddi bir artış gözlemlendiğini belirtmiş, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) kapsamındaki performans taahhütleri, stratejiler, ESG etiketleri ve sertifikalarının yeşil boyamaya en açık alanları oluşturduğunu bildirmiştir. Mevcut veya planlanan birtakım yasal mevzuat ve denetim uygulamalarının yeşil boyama ile mücadeleye katkı sağlayacağı düşünülse de AB Sürdürülebilir Finans Çerçevesinin uygulama anlamında henüz erken bir aşamada olduğu ve nihai haline ulaştırılmadığı da vurgulanmıştır.

Avrupa Bankacılık Otoritesi, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi tarafından yayımlanan Raporlara ulaşmak için: EBA - ESMA - EIOPA

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/06/2023 / Hit: 2,668

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı