ENGLISH
  Güncelleme: 15/09/2011

* 8 Şubat 2011 Tarihli Malatya İli AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Malatya Genişletilmiş Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı 08 Şubat 2011 tarihinde Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.

Malatya Valisi Sayın Ulvi SARAN başkanlığında yapılan toplantıya aralarında kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin ve temsilcilerinin de yer aldığı geniş bir kitle katılmıştır. Toplantıya katılan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V.  Sayın Mehmet CANGİR bir sunum gerçekleştirmiştir.

Toplantıda Malatya Valisi Sayın SARAN, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında bir vali yardımcısının İl AB Daimi Temas Noktası olarak görevlendirildiğini,  Malatya Valiliği bünyesinde  kurulan AB Proje Ofisi'nin de çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirtmiştir. Taşrada İl Daimi Temas Noktaları, AB Proje Ofisleri ve Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma Yönlendirme Kurulları ile oluşturulan yapılanmanın, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Sayın Vali, Türkiye'nin idari ve sosyal yapısının proje bazlı düşünce sistemi ile daha da ilerleyeceğini vurgulamıştır.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V.  Sayın Mehmet CANGİR sunumunda AB sürecinde kırk yılda yapılmayan çalışmaların son on yılda yapıldığını, bu süreçte çok önemli siyasi, ekonomik ve sosyal reformlar gerçekleştirildiğini vurgulamış; Türkiye'nin üyeliğinin medeniyetler buluşmasına katkısından bahsetmiştir. Sunumunun devamında Malatya ilinde Katılım Öncesi AB Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle yapılan projelerden bahseden Sayın CANGİR, Malatya ilinin proje yazma ve uygulama kapasitesi bakımında illerimiz arasında üst sıralarda yer aldığını söylemiştir.

Programın son bölümünde Malatya AB Proje Ofisi uzmanlarından Sayın Hasan KAYA, Malatya AB Ofisi'nin yaptığı çalışmalardan bahsetmiştir. Sayın KAYA, Merkezi Finans ve İhale Birimi verilerine göre (sözleşme tutarı) Malatya ilinin, alınan hibe tutarı açısından 11. sırada olduğunu söylemiştir.

Malatya AB Ofisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.malatyaab.gov.tr/ isimli siteden ulaşılabilinmektedir.

  

Güncelleme: 15/09/2011 / Hit: 8,302

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı