ENGLISH
  Güncelleme: 27/01/2011

* Çankırı' da AB Hayat Boyu Öğrenme Projesi

Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Nurettin OK Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Ekibi rehberliğinde hazırlanarak, Merkezi Finans ve İhale Birimine sunulan AB Projesi kabul edildi.

Hayat Boyu Öğrenme Veritabanıyla Ağ Oluşturulması isimli proje, Haziran 2009 da hazırlanarak başvurusu yapılmıştı. 13 Mayıs 2010 tarihinde Nurettin OK Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Kemal YAMUÇ ile Merkezi Finans ve İhale Birimi Kıdemli Finans Yöneticisi Kamuran KUMRU arasında imzalanan sözleşme ile proje hayata geçirilmiş oldu.
Toplam 73.895,00 € (Yetmiş üç bin sekiz yüz doksan beş Avro) bütçeli proje ile Çankırı'nın istihdam ile ilgili sorunlarına çözüm getirilmesi amaçlanıyor.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının ortak olarak rol alacağı projeye Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir tekstil firması iştirakçi olarak katılıyor.

Projenin hedefi, Çankırı da yerel ve özel sektörün kalifiye eleman ihtiyaçlarını belirleyerek, kalifiye eleman ihtiyacı ve hayat boyu öğrenme olanaklarına erişimi ortak veritabanı oluşturarak karşılaştırmak, ihtiyaç duyulan 2 alanda eğitim faaliyetlerini organize ederek pratik ve teorik eğitimler arasındaki sorunları tespit etmektir.  Ayrıca, bir çalıştay vasıtası ile eğitim sektörü ve iş piyasasının birbirinden beklentilerini ortaya çıkarmak amacıyla istihdama katkı ve sektör (iş-eğitim) ile bireyler arasında ağ oluşturulmasını sağlamaktır.


Bu amaca ulaşmak için proje dâhilinde, Çankırı'da bir dizi faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetler, 10 ve üzerinde eleman çalıştıran özel sektör kuruluşlarındaki kalifiye eleman profilinin ortaya çıkarılacağı alan taraması yapılması, Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki Alanda faaliyet gösteren sektörlerde verilen eğitim türlerinin ortaya çıkaracağı alan taraması yapılması, özel sektör ve eğitim veren tarafların bir araya getirilerek arz talep sorunlarının tartışılacağı bir çalıştay düzenlenmesi, bu çalıştayda somut arz talep sorunlarının ortaya konabilmesi için 2 adet Makineci ve Dikiş Makinesi Operatörü Kursu düzenlemesi; bahsi geçen bu kurslarda toplam 40 bayanın eğitim alması öngörülmektedir.

Çalıştay sonunda bir sonuç bildirgesi ile özel sektör ve eğitim arzı taraflarının talep ihtiyaçlarının bölge halkına ve yetkililerine tanıtılması, alan taramaları sonuçlarına göre sektör ve eğitim taraflarının bir arada görüldüğü ortak web tabanının oluşturulup, kullanımımın tanıtılması, çalıştay sonuç kitapçığının hazırlanıp dağıtılması, web veritabanı sonuç kitapçığının hazırlanıp dağıtılması planlamıştır.

Çankırı'da iş dünyasında bulunan pozisyonlarla ilgili bir analiz ortaya koyacak olan proje, eğitim sektörünün de bu pozisyonlara göre kendini yeniden yapılandırması için bir yol haritası ortaya koyacaktır.


Güncelleme: 27/01/2011 / Hit: 8,919

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı