ENGLISH
  Güncelleme: 26/07/2023

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay “Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma (ESC) Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantısı”na Katıldı

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi’nin 2023 yılı birinci toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay eş başkanlığında 25 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, AB Programlarının Avrupa ile işbirliğimizin güçlendirilmesi ve sektörlerimizin karşılıklı öğrenme yoluyla kapasitelerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Büyükelçi Bozay, Erasmus+ ve ESC başta olmak üzere bu Programların AB ile ilişkilerimizin en aktif olduğu işbirliği ekosistemini sunduğuna dikkat çekti. Ulusal Ajansın kurulmasından bu yana AB’nin eğitim ve gençlik alanındaki programlarına katılım sağlayarak 20 senede; 38 binden fazla projeye toplam 1,6 milyar avroya yakın fon sağlandığının altını çizdi.

Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Ulusal Ajansın uygulamalarına ilişkin Komite üyelerine genel bilgi verdi. Ulusal Ajans ve AB Başkanlığı yetkilileri tarafından Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma programları izleme ve değerlendirme faaliyetleri, 2023 yılı istatistikleri, 2024 yılı çalışma programları, Erasmus+ ülke merkezli ve merkezi proje çağrıları ile tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri konuları gündeme alındı.  

Komite üyeleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD, Avrupa Birliği Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye İş Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcileri de toplantıda söz alarak değerlendirmelerde bulundular.

Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı programlarının ülkemizde etkin uygulanmasını temin etmek amacıyla programların eğitim, gençlik, spor, gönüllülük ve dayanışma alanlarındaki ülke politikalarımızla eşgüdümünün sağlanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi için ilgili Bakanlıklar ve kurumlarımızın katılımı ile oluşturulan bir istişare platformudur.

 

Ayrıntılı bilgi ve proje çağrıları için:

Türkiye Ulusal Ajansı www.ua.gov.tr

Avrupa Komisyonu

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/07/2023 / Hit: 2,042

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı