ENGLISH
  Güncelleme: 28/12/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı “Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma (ESC) Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantısı”na katıldı

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi’nin üçüncü toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı eş başkanlığında 27 Aralık 2022 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizin 2003 yılından bu yana AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki programlarına katılım sağladığını, bugüne kadar ülkemize yapılan proje başvuruları ile 600 binden fazlası yurt dışında olmak üzere yaklaşık 1 milyon katılımcının programlardan istifade ettiğini ifade etti. Büyükelçi Kaymakcı ve Erasmus+ ve ESC Programlarının ülkemizin beşeri sermayesinin gelişimine olan katkılarına dikkat çekti.

Büyükelçi Kaymakcı, Programların Ulusal Ajans tarafından yürütülen ülke merkezli çağrılar kısmında yoğun başvuru alındığını ve bu alanda ciddi bir başarı kaydedildiğini, ancak bu başarıyı çok ülkeli stratejik ortaklık projelerinde ve Brüksel merkezli çağrılarda da yakalamayı hedeflediklerini ifade etti.

Yeni dönemde, her branştan sporcunun da AB fonlarına erişiminin önceliklerimiz arasında olduğunu vurgulayan Büyükelçi Kaymakcı, Erasmus+ fonlarıyla sporun okul öncesinden başlayarak tüm vatandaşların yaşamlarında olmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı Programlarının ülkemizde etkin uygulanmasını temin etmek amacıyla Programların eğitim, gençlik, spor, gönüllülük ve dayanışma alanlarındaki ülke politikalarımızla eşgüdümünün sağlanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi için ilgili Bakanlıklar ve kurumlarımızın katılımı ile oluşturulan bir istişare platformudur.

Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı da söz alarak Ulusal Ajansın uygulamalarına ilişkin Komite üyelerine genel bilgi verdi. Akabinde, Ulusal Ajans ve AB Başkanlığı yetkilileri tarafından Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları izleme faaliyetleri, 2022 yılı istatistikleri, 2023 yılı çalışma planları, 2022 Avrupa Gençlik Yılı, Spor fonları ve Erasmus+ merkezi proje çağrıları konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi üçüncü toplantısında, Komite üyesi olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD, Avrupa Birliği Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye İş Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcileri söz alarak genel değerlendirmelerde bulundular.

Ayrıntılı bilgi ve proje çağrıları için:

Türkiye Ulusal Ajansı www.ua.gov.tr

Avrupa Komisyonu

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/12/2022 / Hit: 1,639

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı