ENGLISH
  Güncelleme: 31/03/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, İklim Değişikliğine Dikkat Çekmek için ''Eko İklim Zirvesi/Fuarı''na Pedal Çevirerek Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, çevre dostu ulaşım seçenekleri ve sürdürülebilir kent politikalarının uygulanmasına dikkat çekmek üzere Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen “Eko İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı”na 30 Mart 2022 tarihinde elektrikli bisikletle gitti. Bakan Yardımcısı Kaymakcı’ya AB Başkanlığı’ndaki ofisinden ATO Kongre Merkezine kadar ATO Yönetim Kurulu üyesi Nuh Acar ve Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisinden yaklaşık 50 kişilik bisiklet grubu eşlik etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Zirveye ilişkin yaptığı değerlendirmede hareketlilik, temiz çevre ve sağlıklı yaşam için alternatif ulaşım araçlarının önemine dikkat çekti ve “Toplu taşımanın özendirilmesi, güvenli bisiklet yollarının ulaşım ağına eklenmesi, yürümeyi özendirecek kentsel çevrenin inşası hayatımıza hareket katacak unsurlardır. Bisiklet kullanımını, sıfır emisyonlu ve sağlıklı bir ulaşım seçeneği olarak ben de tercih ediyorum.” dedi.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, daha sonra, Zirve’nin ilk gününde “Söz Onda” programı kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye-AB İlişkileri ve Gençler için Fırsatlar” konferansında Türkiye-AB İlişkilerini değerlendirdi ve katılımcılara yönelik çevrimiçi bir anket düzenledi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/03/2022 / Hit: 4,334

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı