ENGLISH
  Güncelleme: 04/07/2019

Erasmus+ ve ESC Programları Komitesi Brüksel’de Toplandı

AB'nin eğitim, gençlik ve spor politika alanlarında Birlik Programları olan Erasmus+ Programı ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Komitesi, 3-4 Temmuz 2019 tarihinde Brüksel'de toplandı. Program katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısına, ülkemizde Erasmus+ ve ESC Programlarının ulusal otoritesi olan Başkanlığımızı temsilen Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Dairesi Başkanı Dr. Şebnem Sözer ve AB İşleri Uzmanı Dr. Petek Karatekelioğlu katılım sağlamıştır.

Toplantıda, Erasmus+ ve ESC Programlarının 2020 yılı çalışma programının önceliklerine dair görüş alışverişinde bulunulmuş, ulusal ajanslar ile yapılan çalışmalar görüşülmüş ve mevcut uygulama dönemiyle ilgili hususlar gündeme alınmıştır. Ayrıca toplantıda 2021-2027 döneminde uygulanacak Erasmus ve ESC Programlarının yapılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Erasmus ve ESC Programları hakkında www.ua.gov.tr ve https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.

               


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/07/2019 / Hit: 7,776

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı