ENGLISH
  Güncelleme: 02/01/2019

İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında hibe programları teklif çağrıları yayımlanmıştır.

IPA II döneminde uygulanmakta olan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Operasyonel Programı kapsamında uygulama otoritesi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 adet hibe programı teklif çağrısı yayımlanmıştır.

1. Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması için Hibe Programı: Hibe Programı ile özel eğitim (görme engelli, işitme engelli vb.) alanında çalışan personelin kapasitelerinin geliştirilmesi, eğitim materyallerinin hazırlanması, öğretmenlerin, ailelerin ve okul yönetimlerinin farkındalığının artırılması ve bu alandaki ağların ve ortaklıkların geliştirilmesi hedeflenmektedir. Toplam bütçesi 7 milyon avro olan Hibe Programına eğitim ve öğretim kuruluşları, okullar, bilim ve sanat merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri ve bu alanda çalışan STK'lar başvuru yapabilecektir.

2. Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Hibe Programı: Hibe Programı ile nitelikli ve sertifikalı işgücünü geliştirmek, eğitim ve istihdam arasındaki bağı güçlendirmek, yaygın ve sargın eğitimin geçerliliğini teşvik etmek ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumunu kolaylaştırmak amaçlanmaktadır. Program, ulusal meslek standartlarının ve ulusal niteliklerin geliştirilmesi ve/veya gözden geçirilmesi ve 26 sektörde “Mesleki Bilgi ve Beceri Sertifika Merkezleri (VOC-Test Merkezleri)”nin kurulması hedeflerine yönelik projeleri destekleyecektir. Toplam bütçesi 5 milyon avro olan Hibe Programına standart belirleyen kurumlar, meslek örgütleri, işçi/işveren kuruluşları ve sürekli eğitim merkezleri başvuru yapabilecektir.

3. İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı: Hibe Programı, madencilik sektörü ile çok tehlikeli sınıfta yer alan diğer sektörlerde çalışma koşulları ile iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesini, çalışanlar ve işverenlerin farkındalığının artırılmasını ve işyerlerinde yasal zorunluklarının yerine getirilmesini hedeflemektedir. Toplam bütçesi 6 milyon avro olan Hibe Programına STK'lar, üniversiteler, sendikalar, meslek kuruluşları, mesleki ve teknik yüksekokullar başvuru yapabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Güncelleme: 02/01/2019 / Hit: 10,902

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı