ENGLISH
  Güncelleme: 21/09/2018

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Basın Duyurusu

“Avrupa Hareketlilik Haftası” ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 22 Eylül 2018 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek “Otomobilsiz Gün” etkinliği bisiklet turuna katılacak ve açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği ile ortak düzenlenecek söz konusu etkinlik çerçevesinde Bahçeli 7. Cadde motorlu araç trafiğine kapatılarak 10:00 – 15:00 saatleri arasında sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açılacak.

Hafta kapsamında düzenlenen “Otomobilsiz Gün” etkinliğinde bisiklet turunun yanı sıra bisiklet eğitimleri ve yarışmaları, çocuklara yönelik faaliyetler ile sokak sanatçılarının performanslarına da yer verilecek. Etkinlikte ayrıca, Erasmus+ Programı ve sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme noktaları da yer alacak.

2002 yılından bu yana motorlu araç trafiğinin kısıtlanması ve yerine sürdürülebilir ulaşım türlerinin teşviki amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl dünya genelinde 51 ülkeden 2627 şehir katılım sağlıyor.

Türkiye’de ise, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Konya ve Antalya gibi büyükşehirler başta olmak üzere toplam 24 belediye hafta kapsamında etkinlikler düzenliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması olarak belirlenen “Çeşitlendir ve Devam Et!” sloganı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle hem yolcu hem de eşyalar için farklı ulaşım türlerinin (multimodalite) birbirini tamamlayacak şekilde şehir içi ulaşımda kullanımının yaygınlaştırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Çocuklarıyla motorlu araçların geçmediği caddelerde yürümek, bisiklete binmek ve etkinlik boyunca düzenlenecek pek çok renkli aktiviteye katılmak isteyen tüm vatandaşlarımız Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül Cumartesi günü Bahçeli 7. Cadde’de gerçekleştirilecek etkinliğe davetlidir.

Basına saygıyla duyurulur.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası Ankara Programı

(22 Eylül 2018, Cumartesi)

10:00-15:00 – Bahçeli 7. Caddenin Araç Trafiğine Kapatılması

10:00 – Bisiklet koyma aparatı olan EGO otobüsünün Kızılay AVM önündeki durağa gelmesi ve protokolün otobüs önündeki bisiklet koyma aparatına bisikletlerini yerleştirerek basına fotoğraf vermesi

10:10 –  Bahçeli 7. Cadde’ye hareket (Korteji yol boyunca bisiklet konvoyu takip edecektir)

10:30 – Bahçeli 7. Caddeye varış

10:35-11:10 – Açılış Konuşmaları

                        - Bisiklet Federasyonu Temsilcisi Murat Yumrutaş

                        - Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör

                        - EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu

                        - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger

                        - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna  

                        - Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı

11:15-11:30 –  Bisiklet Turu ve ardından toplu fotoğraf çekimi

11:45-15:00 – Yarışmalar ve Etkinlikler (Türkiye Bisiklet Federasyonu En Hızlı-En Yavaş Bisiklet Yarışmaları; Bisiklet ve Oryantiring Eğitimleri, Yaya Etkinlikleri, Çocuklara Yönelik Etkinlikler, Sokak Sanatçılarının Performansları)

15:00 –  Caddenin Trafiğe Açılışı

 



Güncelleme: 21/09/2018 / Hit: 6,309

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı