ENGLISH
  Güncelleme: 08/02/2018

AB Bakanı Ömer Çelik Fransız Dışişleri Bakanı Le Drian'ın "Zeytin Dalı" Harekatına Yönelik Sözlerini Değerlendirdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin,  'Türkiye’nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesi meşru hakkıdır. Fakat sınırlarının güvenliğini sağlamak sivilleri öldürmek anlamına gelmez' ifadelerine yönelik açıklamalarda bulundu. AB Bakanı Ömer Çelik, "Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Zeytin Dalı Harekatı hakkında en vahim, en yanlış açıklamayı yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ömer Çelik, Twitter hesabından, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ın Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda sivilleri hedef aldığına ve "uluslararası hukuku ihlal ettiğine" dair sözlerini eleştirdi.

AB Bakanı Ömer Çelik, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Zeytin Dalı Harekatı hakkında en vahim, en yanlış açıklamayı yapmıştır. Şöyle diyor: 'Türkiye’nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesi meşru hakkıdır. Fakat sınırlarının güvenliğini sağlamak sivilleri öldürmek anlamına gelmez'. Devamında Le Drian, 'Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini' söylüyor. Türkiye'nin mücadelesi uluslararası hukuka tam uygundur. Hukuku ihlal edenler ve suç işleyenler, PYD-YPG terör örgütüne silah verenlerdir."

Le Drian'ın açıklamasının terör konusunda bir çifte standart sergilediğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, "Terör örgütünün şehit ettiği vatandaşlarımızı zikretmekten kaçınanlar, olmayan şeyleri gerçek gibi sunmaktadır. Afrin'de mücadele ettiğimiz terör örgütünün katliamlarının görmezden gelinmesidir bu." ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'yi eleştirenlerin terör örgütlerine silah veren ülkelere aynı tepkiyi göstermemesini eleştirerek, "En yüksek meşruiyetle yürüttüğümüz terörle mücadelede, Türkiye’nin karşısına düşmek kimin yanına düşmektir, herkes buna dikkat etmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin her türlü terör örgütüyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, "Bunun kadar önemli olanın terörle mücadele konusundaki çifte standartla mücadele etmek olduğunu da bir kere daha görmüş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Çelik, "Dost ve müttefik Fransa'nın, Türkiye'nin terörle mücadelesine tam destek vermesi doğru olandır. Böyle davranmaları müttefikliğe de hukuka da en uygun davranış olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/02/2018 / Hit: 11,341

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı