ENGLISH
  Güncelleme: 21/09/2017

Avrupa İşbirliği Günü Kıyıköy'de Kutlandı

Bakanlığımız Müsteşarı Sn. Büyükelçi Selim Yenel’in ev sahipliğinde Interreg-IPA Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki Avrupa İşbirliği Günü kutlamaları 21 Eylül 2017 tarihinde “Bisiklet, Yürüyüş ve Kano İle Sınır Ötesinde Doğal Yaşamı Keşfet” sloganı altında Kırklareli Kıyıköy'de düzenlenmiştir. 

Etkinliğin temel hedefi Kıyıköy’ün doğal, kültürel ve tarihi alanlarını çevre dostu ulaşım araçları olan bisiklet, yürüyüş ve kano aracılığıyla keşfetmektir. Katılımcıların tüm etkinlikler sırasında çektikleri fotoğraflar ve videolar arasından seçilen en başarılı fotoğraflar arasında programın Facebook sayfasında bir yarışma düzenlenerek, kazananlar ödüllendirilecektir.

Müstaşarımız Büyükelçi Selim Yenel, burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile doğanın korunması, sürdürülebilir turizm alanlarında iki ülke arasındaki sınır ötesi işbirliği kapasitenin arttırılması ve Avrupa bölgesel uyumuna katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Etkinliğe Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Sn.Büyükelçi Christian Berger ile Bulgaristan Büyükelçisi Sn. Nadezhda Neynsky ve Kırklareli ile Edirne’deki mülki erkan da iştirak etmiştir. Kıyıköy’deki etkinlik INTERREG IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı Ortak Sekretaryası (Hasköy ve Edirne) tarafından koordine edilmekte olup Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı (Yönetim Makamı) ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı (Ulusal Otorite) işbirliği ile düzenlenmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/09/2017 / Hit: 5,145

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı