- ANA SAYFAGiriş Noktanız
- BAŞKANLIKKurumsal Yapı
- BİR BAKIŞTA ABAB Yapısı ve İşleyişi
- AB İLE İLİŞKİLERTürkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Türkiye-AB İlişkilerinin Tarihçesi
- Temel Belgeler
- Anlaşmalar
- Protokoller
- Katılım Ortaklığı Belgeleri
- Ulusal Programlar
- Avrupa Komisyonu Tarafından Hazırlanan Türkiye Raporları
- Genişleme Strateji Belgeleri
- AB'ye Katılım için Ulusal Eylem Planı (2016-2019)
- AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı (2021-2023)
- Ortaklık Konseyi Kararları
- Türkiye-AB Zirvelerine İlişkin Belgeler
- Kurumsal Yapı
- Gümrük Birliği
- Türkiye- AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları
- VERİKaynaklar
- MEDYAHaber / Duyuru
- İLETİŞİMBize Ulaşın
AB-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
AB-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi tanıtım toplantısı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın katılımıyla 14 Şubat 2015 tarihinde Gaziantep Zeugma Müzesi Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Açılış Programında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, Ankara Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işın Yalçınkaya, Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, arkeolog Nezih Başgelen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü Abdullah Kocapınar ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır birer konuşma yaptılar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan AB-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi ile arkeoloji, kültürlerarası işbirliği ve kültürel mirasın korunması alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalar yürütülecektir. Toplam bütçesi 10 milyon Avro olan Proje kapsamında uluslararası alanda faaliyet gösterecek bir Arkeoloji Enstitüsü kurulması planlanmakta ve Enstitünün Gaziantep’i arkeoloji dünyası için bir çekim merkezi haline getirmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, proje kapsamında uluslararası arkeoloji fuarı, tematik turlar, tematik çalıştay ve konferanslar düzenlenecek, uluslararası staj programları geliştirilecek ve kapsamlı bir kütüphane kurulacaktır. Proje aynı zamanda Türkiye ile AB arasında sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır.