ENGLISH
  Güncelleme: 24/11/2014

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisini Sivil Toplum Kuruluşları İle Birlikte Değerlendiriyor

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü İstanbul’da Grand Cevahir Otel Oditoryum Salonu’nda dört yüze yakın sivil toplum kuruluşundan binden fazla temsilcinin katılımıyla “Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisi” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenlenecektir.

AB üyelik sürecimizde Türkiye’nin dönüşümüne büyük katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, toplantıda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’a, “Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisi” ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantı kapsamında Yeni AB İletişim Stratejisi ve müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra, samimi bir diyalog ortamında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulunacaktır.

Toplantıda ayrıca, Yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak, Erasmus+ Programı ve AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapılacaktır.

Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye için Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenli aralıklarla düzenlenen “Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları”nın devamı niteliğindeki toplantının programı aşağıda sunulmaktadır.

Avrupa Birliği Bakanlığı

rkiyenin Yeni AB İletişim Stratejisi

Sivil Toplumla Diyalog ToplantıProgramı

26 Kasım 2014, Çarşamba

 

13.00 - 14:00 Kayıt

14.00 - 14.10 Açılış

14.10 -14.30 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Konuşması

14.30 - 16.00 Soru-Cevap

16.00- 16:30 Kahve Arası

16.30- 18.00 Bilgilendirme Toplantıları

 

1. “Avrupa Birliği Fonları ve STKlar” ile ilgili Bilgilendirme Toplantı(Balo Salonu 2)

2014-2020 döneminde AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 4,5 milyar Avroluk bir destek sağlanacaktır. Söz konusu kaynağın 180 milyon Avrosu sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi ile kamu-sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi için kullanılacaktır. Program kapsamında, UFUK 2020 de dâhil olmak üzere sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve yerel kuruluşların faydalanabileceği fırsatlar, fonlar ve hibeler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

2. Erasmus+ Programı” Bilgilendirme Toplantı(Balo Salonu 1)

Her yaştan vatandaşımızın Avrupa ülkelerinin vatandaşları ile eğitim ve gençlik projelerinde bir araya gelebilmesi için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2004 - 2013 yılları arasında yaklaşık 24 bin projeye 600 milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edilmiş ve 81 ilimizden 300 binden fazla vatandaşımız ise yurt dışında eğitim ve işbirliği çalışmalarına katılmıştır.

Tüm vatandaşlarımıza 2014-2020 döneminde Avrupa’da ücretsiz eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları sağlayacak, ülkemize tahsis edilecek yaklaşık tutarı 900 milyon Avro olan, yeni adı ile Erasmus+ Programına ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bilgilendirme yapılacaktır.

Not: Türkiye- Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans ve TÜRKAK tarafından açılacak stantlarda katılımcılara doğrudan bilgilendirmede bulunulacaktır.



Güncelleme: 24/11/2014 / Hit: 8,147

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı