ENGLISH
  Güncelleme: 01/06/2023

2023 Avrupa Denizcilik Günü Konferansı Fransa’da Düzenlendi

Her yıl düzenli olarak organize edilen Avrupa Denizcilik günü faaliyetleri kapsamında Fransa’nın Brest şehrinde, 24-25 Mayıs 2023 tarihlerinde, Avrupa Komisyonu, Fransa Deniz Müsteşarlığı ve Fransa’nın Brittany Bölgesel Yönetimi’nin ortaklaşa ev sahipliğinde bir konferans düzenlenmiştir.

Denizcilik ve balıkçılık sektörleriyle ilgili kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler gibi geniş bir paydaş kitlesinin bir araya geldiği Konferans’ın açılış konuşması Çevre, Okyanuslar ve Balıkçılıktan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Virginijus Sinkevičius tarafından gerçekleştirilmiştir.

Balıkçılık sektörünün insanların gıda ihtiyacının karşılanmasındaki önemine vurgu yapan Komiser Sinkevičius, daha modern, sürdürülebilir ve karlılığı yüksek bir balıkçılık için sektörde yoğun olarak kullanılan fosil yakıtların azaltılmasına yönelik çalışmalarda bulunulması gerektiğini ifade etmiştir.

Ayrıca, biyoçeşitliliğin ve deniz ekosistemlerinin korunması için birlikte çalışmanın gerekliliğine değinen Komiser, sektörün gücünü birleştirdiğinde kıyı topluluklarına daha iyi bir yaşam sağlanabileceğini de belirtmiştir.

Söz konusu Konferans’a ilişkin detaylı bilgi için:

https://maritime-day.ec.europa.eu/index_en


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/06/2023 / Hit: 2,033

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı