ENGLISH
  Güncelleme: 16/07/2018

Erasmus+ Program Komitesi Brüksel’de Toplandı

Erasmus+ Program Komitesi 3-4 Temmuz 2018 tarihinde Brüksel’de toplandı. Erasmus+ Programı katılımcısı ülkelerin üyesi olduğu Komite toplantısına ülkemizi temsilen Avrupa Birliği Bakanlığı heyeti katılım sağladı.

Toplantıda, Erasmus+ Programının 2019 yılı  bütçesi ve Programın Çalışma Planı politika  önceliklerine dair görüş alışverişinde bulunuldu. Erasmus+ Programının 2019 yılı bütçesi bir önceki yıla göre %7,5 artarak 3,02 milyar avro olarak kabul edildi.

AB Konseyi ve Parlamento’nun 27 Haziran 2018 tarihinde kabul ettiği Komisyon önerisi ile 2019 yılı itibariyle Avrupa Dayanışma Mekanizması adında yeni bir Programın Erasmus+ çatısı altında başlatılmasına karar verildi. Bu doğrultuda, Avrupa Gönüllülük Hizmeti (EVS/AGH) altındaki gönüllülük faaliyetlerinin Avrupa Dayanışma Mekanizması (European Solidarity Corps - ESC) altında daha kapsamlı şekilde gerçekleşmesine imkân tanınmış olunacak. Ülkemiz gençleri önümüzdeki yıl ESC’nin gönüllülük ve ağ oluşturma faaliyetlerine katılabilecek.

AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki politikalarını destekleyen en önemli araç olan Erasmus+ Programı, müzakereye açılması beklenen 26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslının önemli bir uygulama aracıdır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin eğitim ve gençlik alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır.

Erasmus+ Programı hakkında detaylı bilgi için http://bit.ly/2D0P4i2 

Türkiye Ulusal Ajansı: www.ua.gov.tr

26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı hakkında detaylı bilgi için https://www.ab.gov.tr/_91.htm 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/07/2018 / Hit: 7,441

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı