ENGLISH
  Güncelleme: 22/02/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı“İl İlAB Buluşmaları 5: Konya” Etkinliğine katıldı

Ulusal Ajans’ın Erasmus+ programı ve Avrupa Dayanışma Programı hakkındaki sunumu izledi. Seminerde daha sonra ise kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Konya Valiliği ile işbirliği içerisindegerçekleştirilen“İl İlAB Buluşmaları 5:Konya” etkinliğinde kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum temsilcileri ile 22 Şubat 2022 tarihinde bir araya geldi.

Hibrit ortamda gerçekleştirilen ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın açılış konuşması ile başlayan seminer programı, Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın Türkiye – AB ilişkilerini değerlendirdiği konuşmasıyla devam etti. Konya’da uygulanan AB projeleri hakkında bilgi veren Büyükelçi Kaymakcı, daha sonra dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Konya Valiliği’nin Konya’da uygulanan AB projeleri hakkındaki sunumunu gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla uygulanan IPARD kırsal kalkınma destekleri hakkında bir bilgilendirme yapıldı. Son olarak ise AB Başkanlığından uzmanlar, Birlik Programları, Ufuk Avrupa Programı, Jean Monnet Burs Programı ve Avrupa Koleji hakkında bilgiler aktardılar.

AB’ye katılım sürecimizde yerel aktörlerin gösterdiği kararlılık ve çabalarının önemine özellikle vurgu yapan Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, bütün illerimiz gibi Konya’nın da bu anlamda değerli bir konumda olduğunu ifade etti. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/02/2022 / Hit: 3,808

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı