ENGLISH
  Güncelleme: 14/05/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Temsilen Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski'nin Yemin Törenine Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen 12 Mayıs 2019 tarihinde Üsküp’te düzenlenen Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski'nin yemin törenine katıldı.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski'ye nezaket ziyaretinde bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve tebriklerini iletti.

Öte yandan, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Viktor Dimovski arasında 13 Mayıs 2019 tarihinde Üsküp’te gerçekleştirildi. Bahsekonu istişarelerde, ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, iki ülkenin AB süreçleri ile uluslararası kuruluşlarda işbirliği konuları ele alındı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Üsküp ziyareti kapsamında ayrıca Kuzey Makedonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrej Zhernovski, Devlet Bakanı Elvin Hasan ve AB Genel Sekreterliği Devlet Bakanı Kalinka Gaber ile biraraya geldi. Sözkonusu görüşmelerde, Türkiye-Kuzey Makedonya ikili ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve iki ülkenin AB süreçleri ele alındı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Makedonya Meclisi'nde soydaş milletvekilleri Yusuf Hasani (TDP) ve Enes İbrahim (THP) ile de görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretin devamında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Kuzey Makedonya’nın Gostivar şehrinde Türk toplumu temsilcileriyle iftarda biraraya geldi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/05/2019 / Hit: 6,357

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı