ENGLISH
  Güncelleme: 07/09/2021

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile AB Başkanlığı’nda Biraraya Geldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, ülkemize çalışma ziyaretinde bulunan AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile 6 Eylül 2021 tarihinde AB Başkanlığı’nda biraraya geldi.

Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Komiser Varhelyi’ye Türkiye-AB ilişkilerinin teknik boyutlarıyla ilgili bir brifing verdi. Bu kapsamda, AB Başkanlığı’nın katılım müzakereleri, siyasi reformlar, IPA ve Birlik Programları ve İletişim Stratejisi kapsamında yaptığı çalışmaları aktardı.

Toplantıda, 18 Mart Mutabakatı’nın tüm unsurlarıyla güncellenmesinin önemini vurgulayan Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye’nin üyelik perspektifinin güçlendirilmesi, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Vize Serbestisi Diyaloğu, göç ve terörle mücadelede işbirliği ile yüksek düzeyli diyalog mekanizmalarının önemi üzerinde durdu.

Türkiye’nin aday ülke statüsüne vurgu yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye-AB arasında olumlu gündemi hayata geçirmek için somut adımların atılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/09/2021 / Hit: 4,314

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı