ENGLISH
  Güncelleme: 16/11/2022

Türkiye-AB Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilikçilik Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı Brüksel’de Gerçekleştirildi

Türkiye-AB Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilikçilik Yüksek Düzeyli Diyalog toplantısı 15 Kasım 2022 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Yenilikçilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu AB Komiseri Mariya Gabriel’in eş başkanlıklarında gerçekleştirilen toplantıya, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve her iki taraftan çok sayıda bürokrat katılım sağladı.

Toplantıda, Avrupa Yeşil Mutabakatı, geleceğin sanayisinde işbirliği, AB Birlik Programları kapsamında işbirliği başlıkları altında görüş alışverişinde bulunuldu ve ortak sonuç bildirgesi kabul edildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Brüksel temasları kapsamında ayrıca, AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, EUREKA Network temsilcileri ve Dijital Avrupa Platformu temsilcileri ile, düzenlenen toplantılarda biraraya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/11/2022 / Hit: 3,276

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı