ENGLISH
  Güncelleme: 19/04/2021

Türkiye Katıldığı 7 AB Programına İlaveten 6 Programa Daha Katılımı Değerlendiriyor

Avrupa Birliği Programları ve Ajansları Kurulu üçüncü toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı başkanlığında 15 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda yaptığı değerlendirmede, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı;  

“AB Programları ve Ajansları ülkemizin AB üyeliğine hazırlanmasında ve gelişmesinde büyük destek sağlamaktadır. AB Programları küreselleşen dünyada yeşil ekonomiye geçiş ve dijital dönüşümün gerektirdiği değişikliklere uyum sağlamamız ve Kovid-19 salgını gibi sınamalarla mücadelemiz için anahtar görevi görecektir. AB ile ilişkilerimizin en işler ekseni Türkiye-AB Mali İşbirliği ve AB Pogramlarıdır.  AB Programlarına katılım sağlamamız, ülkemizin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kurul Toplantısına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sayın Dr. Ali Taha Koç, Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Tolga Tolunay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcıları Sayın Dr. Çetin Ali Dönmez ve Sayın Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Gonca Işık Yılmaz Batur, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Sayın Serdar Hüseyin Yıldırım başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızın üst düzey yöneticileri de katılım sağladı.

AB Programlarının 2021-2027 Yıllarını Kapsayan Yeni Dönemi Planlanıyor

Toplantıda, AB Sağlık (EU4Health), Dijital Avrupa, Çevre ve İklim Eylemi, Yatırım AB, Tek Pazar ve Uzay programlarına 2021-2027 döneminde katılma niyetimizin Avrupa Birliğine iletilmesi ve devam eden süreçte müzakerelerin başlatılması ve müzakere sonuçlarına göre katılım durumunun değerlendirilmesi kararı alındı.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Güncelleme: 19/04/2021 / Hit: 7,600

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı