ENGLISH
  Güncelleme: 09/12/2020

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Sivil Toplum Destek Programı kapsamında yürütülen Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Kapanış Etkinliğine katıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla, Sivil Toplum Destek Programı kapsamında yürütülen Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Kapanış Etkinliği 9 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmaları Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Dr. Hakan Ertürk tarafından yapıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı konuşmasında AB üyelik sürecinde sivil toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının önemi ile kamu-sivil toplum işbirliğinin gerekliliğini vurguladı.

Program, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı A. Hakan Atik’in “Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programının Kazanımları” konulu sunumu ile devam etti. Toplam 4,3 milyon avro tahsis edilen Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında projelerini yürüten 10 sivil toplum kuruluşu, yürüttükleri projelerin sonuçlarını katılımcılar ile paylaştı. Etkinlikte ayrıca Keman Sanatçısı Zeynep Erkan’ın verdiği keyifli konserin ardından Ankara Flamenko Derneği tarafından Flamenko dans ve müzik gösterisi sahnelendi.

Kapanış konuşmalarını gerçekleştiren Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkürlerini ileterek kendilerini kamu kurumları ile olan işbirliklerini sürdürmeye davet etti.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/12/2020 / Hit: 4,256

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı