ENGLISH
  Güncelleme: 29/08/2022

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog

 

 

GENEL BİLGİLER

Proje Başlığı

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog

Öncelik Alanı

Demokrasi ve Yönetişim/Sivil Toplum

Proje Faydalanıcısı

Yunus Emre Enstitüsü

Diğer Faydalanıcılar

-

Süre (ay) + Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

24 ay, 10 Ocak 2019-10 Ocak 2021

AB Katkısı (Avro)

2.700.000

 

 

 

PROJE ÖZETİ

Projenin Kısa Tanımı ve Temel Amaçları

Proje, kültürlerarası diyaloğun günümüzde artan önemine binaen Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2008 yılından beri yürütülmekte olan Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları (CSD I, II, III, IV) ile Dışişleri Bakanlığı tarafından 2009-2010 döneminde yürütülen Kültür Köprüleri Hibe Programları’ndan esinlenilerek hazırlanmıştır.

Yer

İstanbul, Ankara, Kayseri, Atina, Belgrad

Elde Edilen Sonuçlar/Beklenen Çıktılar

Projenin 1 milyon avroluk bölümünü kapsayan teknik destek bileşeni, Yunus Emre Enstitüsü’nün kültürlerarası diyalog konusunda kurumsal kapasitenin geliştirmesi alanında kullanılacaktır.

Projenin 2 milyon avroluk bölümünü kapsayan hibe bileşeni, Avrupa Kültür Enstitüleri’nin Türkiye’deki ortakları ile gerçekleştireceği hibe projeleri için ayrılmıştır. Hibe projeleri ile ortak çalışmaya dayalı aktiviteler çerçevesinde yoğun kültürel değişimlerle, AB ve Türkiye’deki kültür enstitüleri arasında etkin bir ağ kurmak hedeflenmektedir.

Şubat 2019 itibarıyla uygulanmaya başlayan ve edebiyat, arkeoloji, sinema, şiir, tarih ve müzik alanında pek çok kültürel etkinlikten oluşan 4 proje, farklı kültür ve coğrafyaların senteziyle oluşturulan etkileşimi çeşitli yollarla anlatacaktır.  Projeler; Türkiye ve AB’de uzun dönemli, çok taraflı/çok uluslu ortak kültürel girişimlerin geliştirilmesi ve uygulanmasına, Türkiye’de ve AB üyesi ülkelerde AB-Türkiye arasındaki sivil toplum diyaloğunun görünürlüğünün arttırılmasına katkı sağlayacaktır.



Güncelleme: 29/08/2022 / Hit: 3,252

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı