ENGLISH
  Güncelleme: 15/01/2020

Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç...

AVRUPA BİRLİĞİ POJELERİ SONUÇ ODAKLI İZLENİYOR

Avrupa Birliği, 2002 yılından bu yana Türkiye’nin aday üyeliği kapsamında çevre, enerji, bölgesel kalkınma, kırsal kalkınma, sivil toplum, demokrasi ve yönetişim gibi birçok alanda hayata geçirilen binlerce projeye sağladığı 8 Milyar Avro destekle Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Avrupa Birliği Başkanlığı başlattığı “Sonuç Odaklı İzleme Projesi” ile yaklaşık 200 projeyi yakın takibe alarak projelerin verimliliğini, etkililiğini, sürdürülebilirliğini ve iletişimini artırmaya hedefliyor. Projenin “Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç Etkinliği” 14 Ocak 2020 Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek. Etkinliğin açılış konuşmalarını AB Başkanı, Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian BERGER yapacak.

HER SONUÇ YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Türkiye’ye yaklaşık 8 Milyar Avro destek sağlandı.

Katılım öncesi mali yardım aracının yeni dönemi 2021-2027 yılları arasında uygulanmaya başlıyor. Bir önceki döneme göre IPA kaynağında %24 artış gerçekleşiyor. 

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2011 yılından bu yana yürütülen Sonuç Odaklı İzleme çalışmalarının yeni dönemi bu etkinlikte bakanlıklara tanıtılıyor. AB mali yardımları kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçlarına odaklanan projeyle Avrupa Komisyonu’nun yeni izleme modeli Türkiye’ye uyarlanarak uygulanmaya başlıyor. 

Sonuç Odaklı İzleme Projesi ile AB tarafından sağlanan mali yardımlarla yürütülen projeler, ilgililik, verimlilik, etkinlik, etki ve sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde izlenecektir. “Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç” Etkinliği 14 Ocak 2020 Salı günü HiltonSA Ankara Otel’de saat 09:30’da başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projenin lansman etkinliğinde, projelerin Türkiye’ye kattığı kazanımlar tanıtılırken, katılım öncesi mali yardımlarının etki, sürdürülebilirlik ve iletişim başlıklarında ilgili bakanlıklarla planlama çalışmaları yürütülecek. 

“Her Sonuç Yeni Bir Başlangıç” sloganıyla düzenlenecek etkinliğin açılış konuşmaları T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Dr. Hakan ERTÜRK tarafından yapılacak. 

 


Güncelleme: 15/01/2020 / Hit: 8,533

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı