ENGLISH
  Güncelleme: 08/01/2020

Genç Çevirmenler AB Yolunda...

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Genç Çevirmenler Yarışmasının onuncusu 11 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da yapılıyor.

Avrupa Birliği Başkanlığı, üniversitelerin ve mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılından bu yana her yıl “Genç Çevirmenler Yarışması”nı düzenlemektedir. Yarışmaya üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinin son sınıf öğrencileri katılabilmektedir.

Bu güne kadar toplam 1.042 öğrencinin katılım sağladığı Genç Çevirmenler Yarışmasının onuncusu 11 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da yapılacaktır. Bu yıl Yarışmaya çeviri eğitimi veren 24 üniversiteden 56’sı İngilizce, 18’i Almanca, 22’si Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 96 öğrenci katılacaktır.

Yarışmada İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde dereceye giren genç çevirmenlere başarı sertifikaları, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı, Büyükelçi Sayın Faruk KAYMAKCI tarafından verilecektir. Yarışmada birinci olan genç çevirmenler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarının çeviri birimlerini ziyaretle ödüllendirileceklerdir.

Basına saygıyla duyurulur.


Güncelleme: 08/01/2020 / Hit: 6,534

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı