ENGLISH
  Güncelleme: 12/04/2019

Yeşilay, Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programını İlan Etti

Bağımlılıkla mücadelesini bütüncül yaklaşım ve rol model uygulamaları ile gerçekleştiren Yeşilay, yenilikçi çalışmaların artırılarak desteklenmesi için Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programını açıkladı. Son başvuru tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

 

2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele anlayışı ve kuruluş amaçları çerçevesinde ülkesel hedeflerle kurumsal stratejik plandaki hedef ve önceliklere uygun olarak geliştirilen Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programının öncelikleri ise şu şekilde:

Öncelik 1. Bağımlılıklarla mücadelede toplumsal farkındalık düzeyini artıracak, hedef odaklı, tematik, yenilikçi ve sürdürülebilir önleme yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulanması,

Öncelik 2. Bağımlılık riski yüksek bölgelerde sosyal destek unsurlarının geliştirilmesi, bağımlılık tedavisi gören ve bağımlılık riski altındaki gençlerin sosyal destek modelleri ile topluma katılımlarının artırılması,

Öncelik 3. Bağımlılık alanında önleme ve sosyal uyum süreçlerine yönelik olarak bilimsel temellere dayanan yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine, mevcut uygulamaların etki düzeyinin belirlenmesine ve politika geliştirmeye destek olabilecek araştırmaların gerçekleştirilmesi.

Toplam bütçesi 1 milyon Türk Lirası olan, yukarıda belirtilen öncelikler çerçevesinde destek dağılımının gerçekleştirileceği Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programında asgari destek tutarı 20 bin TL olurken, azami destek tutarı 100 bin TL olarak belirlendi.

5 Nisan tarihi itibariyle ilan edilen programa başvurular için son tarih: 31 Mayıs 2019. İnternet üzerinden www.yesilay.org.tr  adresinden  bilgi sahibi olabileceğiniz programda ayrıca; Yeşilay Genel Merkezi’nde potansiyel başvuru yapacaklar için bilgilendirme toplantısı gerçekleşecek. Bilgilendirme toplantısının tarihi Yeşilay web sitesinden duyurulacak.

Detaylı bilgi ve her türlü soru için projemdp@yesilay.org.tr adresine ulaşabilirsiniz.


Güncelleme: 12/04/2019 / Hit: 7,067

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı