ENGLISH
  Güncelleme: 05/11/2013

Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı Açıldı

5 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Hükümetlerarası Katılım Konferansının 10. toplantısında 22. Fasıl olan Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu faslı açıldı.

Konferansa, Türkiye adına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Avrupa Birliği Konseyi adına Dönem Başkanlığını yürüten Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius katılırken, Avrupa Komisyonu adına Genişlemeden sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gecikmiş bir olumlu adım olan söz konusu faslın açılmasının, Türkiye’ye çok önemli yansımaları olacağını ifade ederek, Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir miladın yaşandığını belirtti. Türkiye’nin üyeliğiyle AB’nin kıtasal bir barış projesinden küresel barış projesine dönüşeceğini vurgulayan Bağış, bölgesel politika faslının devamının gelmesi gerektiğini belirterek, özellikle yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarının önündeki siyasi engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Konferansın ardından, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte “Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı”nın açılması vesilesiyle AB tarafı ile gerçekleştirilen ortak basın toplantısına katıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Katılım Müzakereleri Çerçevesinde "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı"nın Açılmasına İlişkin Basın Duyurusu

Bolgesel Politika Fasli


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/11/2013 / Hit: 14,449

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı