ENGLISH
  Güncelleme: 09/06/2022

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Sınır Ötesi İşbirliği Programlarına Yönelik Tanıtım Etkinliği Düzenlenmiştir

07 Haziran 2022 tarihinde Edirne ilimizde bulunan Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde, ülkemizin katılım sağladığı sınır ötesi işbirliği programlarının 2021-2027 dönemine yönelik bir tanıtım etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlik, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler ve Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Birimi Başkanı Laurent Guirkinger ve Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığından Ms. Desislava Georgieva’ın konuşmalarıyla başlamıştır.

Çevrimiçi olarak da takip edilen etkinlikte, “Interreg Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı” ve ülkemizin katılımı öngörülen “Interreg NEXT Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı”na ilişkin bilgi verilmiştir. Ayrıca düzenlenen panellerde, sınır ötesi işbirliği programları kapsamında daha önce proje uygulamış yararlanıcılarımız programlar kapsamındaki tecrübelerini paylaşarak önümüzdeki dönemde uygulanacak projelere ışık tutmuşlardır.

Tanıtım etkinliğine, sınır ötesi işbirliği programlarının potansiyel yararlanıcıları olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, eğitim kurumları, iş destekleme kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılarak 2022 yılı sonunda başlayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi almıştır. Tanıtım etkinliğinin ardından, 8-9 Haziran 2022 tarihlerinde yine Balkan Kongre Merkezinde sınır ötesi işbirliği programlarına başvurmak isteyen yararlanıcılara yönelik bir proje hazırlama eğitimi yapılacaktır.

Edirne ve Kırklareli illerimiz, ülkemizin katılım sağladığı her üç sınır ötesi işbirliği programının da uygulama alanı içerisinde bulunmaktadır. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Ulusal Otorite sıfatıyla sınır ötesi işbirliği programlarının ülkemizdeki yönetimi ve uygulanmasından sorumludur.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/06/2022 / Hit: 4,235

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı