ENGLISH
  Güncelleme: 08/11/2018

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Brüksel’de Resmi Temaslarda Bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 5 ve 7 Kasım 2018 tarihlerinde AB ve Belçika makamlarıyla resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’i ziyaret etti.

5 Kasım 2018 tarihinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile bir araya geldi. Toplantıda; Türkiye-AB ilişkileri, vize serbestisi süreci, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri, Brexit ve AB’nin geleceği konuları ele alındı.

Aynı gün, Bakan Yardımcısı Kaymakcı, AB Komisyonu İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilik konularından sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile bir araya geldi. Toplantıda; Türkiye ve AB ekonomisindeki son gelişmeler, gümrük birliğinin güncellenmesi, çok taraflı ve kurallara dayalı ticaret sistemi ve bir sonraki Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı Brüksel ziyareti çerçevesinde, Ulaştırmadan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Violeta Bulc ile de bir araya geldi. Görüşmede; Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ulaştırma Diyaloğu toplantısı hazırlıkları, Halkalı-Kapıkule Demiryolu projesi, Türkiye-AB Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması müzakereleri, yol güvenliği, karayolu kotaları ve Türk kamyonlarının Avrupa’da karşılaştıkları tarife dışı engeller hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Aynı gün, Bakan Yardımcısı Kaymakcı, İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides ile de bir araya geldi. Görüşmede; Türkiye’de geçici korumadan yararlanan Suriye vatandaşlarına yönelik insani yardımlar ve AB Sivil Koruma Mekanizması ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı temasları kapsamında ayrıca AB Komisyonu Genel Sekreteri Martin Selmayr ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in özel kalem yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede; Türkiye-AB ilişkileri ve AB’nin geleceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı’nın AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ile bir araya geldiği görüşmede ise Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog toplantısı, Avrupa’nın geleceği, İran ve Suriye’deki gelişmeler ele alındı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı ayrıca Belçika Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Genel Müdürü Theodora Gentzis ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, ticaret, yatırım, terörle mücadele, göç yönetimi ve entegrasyon konularında işbirliği olanakları değerlendirildi.

7 Kasım 2018 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Brüksel temasları kapsamında, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile bir araya geldi. Görüşmede; ülkemizin reform süreci, Türkiye-AB ilişkileri, bir sonraki Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog toplantısı ve AB’nin geleceği konuları ele alındı.

Aynı gün, Bakan Yardımcısı Kaymakcı, AB Komisyonu Enerji Birliğinden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda; Güney Gaz Koridoru, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP), Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı hazırlıkları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ziyareti kapsamında ayrıca, Brüksel Büyükelçiliğimizin düzenlediği toplantıda Belçikalı Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/11/2018 / Hit: 5,666

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı