ENGLISH
  Güncelleme: 15/11/2017

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İşbirliğinde Düzenlenecek “Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” ve “Erasmus+” Eğitim Programları Duyurusu

Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle “Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” ve “Erasmus+” konulu iki ayrı eğitim programı gerçekleştirilecektir. Eğitimlerin temel amacı; Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliği’nin “AB ile yürütülmekte olan müzakere sürecine ilişkin farkındalığı artırarak, yerel kuruluşlar düzeyinde AB üyelik sürecine aktif katılımı teşvik etmek ve ildeki kurum ve kuruluşların AB mali kaynaklarından daha etkin bir şekilde faydalanmasını mümkün hale getirmek” görevine uygun olarak, Antalya’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve il düzeyinde kurumlar ve kuruluşlar arasında tesis edilecek güçlü işbirliğine katkı sağlamaktır.  “Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” ve “Erasmus+” konulu eğitim programlarının hedef kitlesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanları ile Antalya ilinde yerleşik dernek ve vakıf temsilcileridir. “Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” eğitim programına katılım sağlayacak temsilcilerin belirlenmesinde aşağıdaki kıstaslar göz önünde bulundurulacaktır:

  • Kanunen zorunlu yönetim organlarını oluşturmuş, ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirmiş bir dernek, vakıf veya kooperatif temsilcisi olmak
  • Antalya ilinde yerleşik bir dernek veya vakıfı temsil ediyor olmak

18-21 Aralık 2017 ve 25-27 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” eğitim programına, Antalya’da yerleşik dernek ve vakıflar adına 30 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve 20 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanı olmak üzere toplam 50 kişinin katılımı öngörülmektedir.

“Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme” eğitim programına kesintisiz katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 10-11 Ocak 2018 tarihlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanlarına yönelik olarak düzenlenecek “Erasmus+” konulu eğitim programına da doğrudan katılım hakkı elde edeceklerdir.

Başvuru Formu için tıklayınız.

 

1. Yerelde Kurumsal Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

1. Modül: 18-21 Aralık 2017

Tarih

Eğitim Konusu

18 Aralık 2017

Giriş: AB Bakanlığı’nın sivil topluma yönelik programları

  • Sivil Toplum Nedir

19 Aralık 2017

  • Sivil Toplum Mevzuatı

20 Aralık 2017

  • STK Finans Yönetimi

21 Aralık 2017

  • Stratejik Planlama

 

2. Modül: 25-27 Aralık 2017

Tarih

Eğitim Konusu

25 Aralık 2017

  • Sivil Toplum Kamu İşbirliği

26 Aralık 2017

 

  • Etkinlik Yönetimi
  • STK’lar için İletişim ve Sosyal Medya Yönetimi

27 Aralık 2017

  • Sosyal Girişimcilik

27 Aralık 2017

  • Kapanış ve Katılım Belgelerinin Takdimi

 

2. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve STK’lara Yönelik Erasmus+ Eğitimi Programı: 10-11 Ocak 2018

Tarih

Eğitim Konusu

10 Ocak 2018

  • Erasmus+ Programları Genel Tanıtımı
  • Mesleki Eğitim (AE1 Hareketlilik)
  • Yetişkin Eğitimi (AE1 Hareketlilik)
  • Gençlik (AE1 Hareketlilik)

11 Ocak 2018

  • Mesleki Eğitim Programı AE2 Stratejik Ortaklık
  • Gençlik Programları AE2 Stratejik Ortaklık
  • Politika Reformuna Destek AE3
  • Kapanış ve Katılım Belgelerinin Takdimi

Açıklamalar:

  1. Eğitim programına ayrılan kontenjan ve başvuru sayısı dikkate alınarak her kuruluştan bir ya da iki temsilci eğitime davet edilebilecektir.
  2. Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
  3. Toplam 2 modülden oluşan eğitimlere tam zamanlı devam ederek verilen uygulamalı çalışmaları yerine getiren katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.
  4. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, katılım formunda yer alan bilgilerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla katılımcılardan ek bilgi/belge talep edebilecektir.
  5. Eğitimlere başvuruda bulunan adayların başvuru formunda belirtilen kuruluşu temsil ettiğine dair daha sonra bir belgelendirme talep edilecektir.
  6. Eğitime kabul edilen adaylara eğitim yeri ve diğer konular hakkında e-posta yoluyla bildirimde bulunulacaktır.
  7. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı programda değişiklik yapabilir.

Başvuru:

Başvurular, yalnızca aşağıda bağlantısı verilen elektronik form üzerinden ve en geç 6 Aralık 2017 Salı günü saat 17.00’a kadar yapılabilecektir.

Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi için antalya@ab.gov.tr adresine e posta gönderilebilir.

 


Güncelleme: 15/11/2017 / Hit: 11,280

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı