ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı Ömer Çelik İspanya İşverenler Konfederasyonunun Toplantısına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İspanya'nın başkenti Madrid'de, İspanya İşverenler Konferedasyonu (CEOE) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

CEOE Başkan Yardımcısı ve Madrid İşverenler Konferedasyonu (CEIM) Başkanı Juan Pablo'un yanı sıra çok sayıda İspanyol iş adamının katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler, mevcut kapasite, enerji, otomotiv, turizm ve sağlık gibi sektörler ile bundan sonraki sürece ilişkin yeni fırsatlar ele alındı.

AB Bakanı Ömer Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ileriki dönemde gerçekleştirilecek yatırımların uluslararası tecrübeye sahip İspanyol şirketleri için önemli potansiyel taşıdığını belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji, ulaştırma altyapı teknolojileri, sağlıkta dönüşüm ve kalite geliştirme ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelecekte büyük ölçekli yatırımlar yapılacak alanların başında geldiğini kaydeden AB Bakanı Ömer Çelik, bu yatırım alanlarında İspanyol yatırımcılarla çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 

Bakan Ömer Çelik, Türkiye'nin, İspanyol sanayicileri açısından elverişli üretim ve lojistik merkez olabileceğini, dolayısıyla daha fazla İspanyol üreticiyi Türkiye'de görmenin her iki tarafa da fayda sağlayacağını vurguladı. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 6,756

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı