ENGLISH
  Güncelleme: 18/03/2015

“AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi” Konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Konya’da Düzenlendi

18 Mart 2015 tarihinde, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Konyalı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerden yaklaşık 2000 temsilcilinin katılımıyla “AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi” konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantı kapsamında Yeni AB İletişim Stratejisi ve müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra, samimi bir diyalog ortamında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, Yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak, Erasmus+ Programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye” anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da, ikincisi ise 19 Şubat 2015 tarihinde İzmir’de düzenlenmişti. Her iki toplantıya da yüzlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen 2000’den fazla kişi katılmıştı.

Bilgilendirme toplantısında yapılan sunumlar için:

Sivil Toplum Kuruluşları için AB Fonları


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/03/2015 / Hit: 13,286

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı