ENGLISH
  Güncelleme: 11/05/2012

* Çanakkale Valiliği Ankara’daki 9 Mayıs Avrupa Günü Kutlamalarına Katıldı

9 Mayıs Avrupa Günü, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde ve AB Türkiye Delegasyonunun da katılımı ile Ankara Gençlik Parkı’nda düzenlenen şenliklerle kutlandı. Programın açılışına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, çok sayıda bürokrat ve başkentli katıldı.

files/ILFaaliyetleri/canakkale/canakkale_9mayis2012_ankara3.JPG

files/ILFaaliyetleri/canakkale/canakkale_9mayis2012_ankara1.JPG

Günün erken saatlerinden itibaren, kamu kurum ve kuruluşları, Avrupa ülkeleri, 81 ilimizden gelen temsilciler ve pek çok sivil toplum örgütü tarafından stantlar açıldı, müzik dinletileri, tavla turnuvası gibi etkinlikler gerçekleştirildi.  Şenlikler çerçevesinde, havanın kararmasıyla ses, ışık ve müzik gösterisi düzenlendi.

AB Günü Şenliği kapsamında Ankara Gençlik Parkı’nda stant açan Çanakkale Valiliği AB Proje Ofisi görevlileri, ilin kültürünü, tarihini, turistik yerlerini ve projelerini anlatan çok sayıda materyal dağıttı, şenliğe katılanlara bilgi verdi. 

Çanakkale Valiliğini, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Uzmanları Aysel ÖZCAN,  Mehmet GÜNEL ve Çanakkale Valiliği Sosyal Etüd ve Proje İl Müdürü Ali USTABAŞ temsil ettiler. Şenlik boyunca diğer il temsilcileri ve yurtdışından gelen katılımcılarla tanışma fırsatı doğdu, ileride yapılacak olan etkinliklerde işbirliği adımları atıldı.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın da ziyaret ettiği Çanakkale Standı, Ankara’dan, diğer il ve ülkelerden gelen katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İlginin yoğun olduğu şenlik geç saatlere kadar devam etti.

files/ILFaaliyetleri/canakkale/canakkale_9mayis2012_ankara2.JPG


Güncelleme: 11/05/2012 / Hit: 7,041

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı