ENGLISH
  Güncelleme: 24/01/2011

* Eskişehir İlinde AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu 4'üncü Toplantısı 12 Ocak 2011 Tarihinde Yapıldı.

AB UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 4’ÜNCÜ TOPLANTISI 12 OCAK 2011 TARİHİNDE YAPILDI.

Avrupa Birliğine Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu, 4’üncü toplantısını, Eskişehir Valiliği İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Tepebaşı Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Dr. Necdet TÜRKER’in başkanlığında yapılan toplantıya Odunpazarı Kaymakamı Mehmet Suat İLHAN, Sanayi Odası Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR ile kurulu teşkil eden İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri, İl Özel İdaresi, ilgili İl Müdürlükleri, Ticaret ve Ziraat Odaları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valiliği AB İl Daimi Temas Noktası Dr. Necdet TÜRKER, AB sürecinde son üç aydaki gelişmelerden bahsetti.

Türkiye için hazırlanan 13’üncü İlerleme Raporu’nda Başmüzakerecinin kurumlararası koordinasyonu güçlendirdiği, sivil toplumu sürece dahil ettiği, farklı inanç gruplarıyla görüşmelerin sürdürüldüğü, seksen bir ilde vali yardımcılarının AB temas noktası olarak belirlendiği, Reform İzleme Grubunun kurulduğu 2003 yılından beri Şubat ayında ilk kez Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında toplandığı, Türkiye’nin Avrupa Birliği Stratejisi ve 2010-2011 Eylem Planına atıfla bu belgelerin katılım müzakerelerinin hızını artırmanın yanı sıra, katılım sürecinde kamuoyu farkındalığı ve desteği artırmayı hedeflediğinin dile getirildiğini belirten AB İl Daimi Temas Noktası Dr. Necdet TÜRKER, Macaristan, İspanya ve Belçika’dan sonra birliğin dönem başkanlığını Macaristan’ın yapacağını sözlerine ekledi.

 

AB uyum sürecinde enerji politikaları konusunda bilgi veren Sanayi Odası Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR, AB’nin enerji kaynaklarına ulaşımı, enerji üretim kapasitesi ve enerji arzının güvenliği bakımından Türkiye’nin stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin AB enerji politikalarına uyum çalışmalarını çeşitli çalışmalarla sürdürdüğünü ifade eden Sanayi Odası Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR, ülkemizin genel enerji tüketimindeki kaynakların payının 2010 yılı itibariyle petrolde %26.1, doğalgazda %29.3, kömürde %37.3, hidroelektrikte %3.3 ve diğer kaynaklarında %4 olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılık oranının %73 olduğunu da dile getiren ÖZAYDEMİR, Eskişehir'de 2002-2009 yılları arasında elektrik tüketiminin %123 arttığını belirtti.

     


Güncelleme: 24/01/2011 / Hit: 6,971

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı