ENGLISH
  Güncelleme: 28/04/2011

* 21 Nisan 2011 Tarihli İstanbul İli Birinci AB Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

 

 

İstanbul Valiliği Avrupa Birliğine Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı birinci toplantısı Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU ve Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mehmet CANGİR'in katılımıyla 21 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir.  


Toplantı İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Feyzullah ÖZCAN'ın açılış  konuşması ve sunumuyla başlamıştır. İstanbul Valisi  Sayın  Hüseyin Avni MUTLU'nun konuşmasının ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ın konuşmaları ile toplantı devam etmiştir.  

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ, İstanbul'un birçok konuda olduğu gibi AB ile ilgili çalışmalarda da diğer illere örnek bir performans sahnelemesinden bir İstanbul milletvekili olarak çok etkilendiğini dile getirmiştir.

Sayın BAĞIŞ, kurul üyelerine Türkiye'nin ihtiyaçlarını belirleyip, bunları AB fonlarının kullanılabileceği projeler haline getirmelerini önererek, "Türkiye'siz bir Avrupa Birliği'nin hayat damarları eksiktir" sözleriyle, AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacını vurgulamıştır.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU; AB ve Türkiye arasındaki tam üyelik müzakerelerinin 2005 yılında başladığını hatırlatarak, Türkiye'nin genç, dinamik nüfusu, tarihi-kültürel kimliğiyle en güçlü üyelerden biri olmaya aday olduğunu vurgulamıştır. Sayın MUTLU, illerde kurulan Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulları'nın bu süreçte büyük önemi bulunduğunu, İstanbul Valiliği Avrupa Birliğine Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu'nun ilk günden bu yana birçok projeyi yürüttüğünü katılımcılara aktarmıştır.

Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet CANGİR, 2011 yılında duyurulması planlanan AB hibe programları hakkında kurul üyelerine bilgi vermiştir. Bu kapsamda, 2011 yılında duyurulması planlanan programın ve projenin adı, projeyi yürütecek kurum, projenin uygulama alanı, hibe programının bütçesi ve tahmini duyuru zamanı hakkında katılımcıları bilgilendiren Sayın CANGİR, katılımcılarının hibe programlarına ilişkin sorularını da yanıtlamıştır.

171 kurumun temsil edildiği Türkiye'nin en geniş katılımlı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu olma özelliğini  taşıyan İstanbul AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısına yaklaşık 330 kişi  katılım sağlamıştır.


Güncelleme: 28/04/2011 / Hit: 6,697

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı