ENGLISH
  Güncelleme: 08/12/2011

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İzmirli İşadamları ile Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir programı kapsamında Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda, EBSO Başkanı Sayın Ender Yorgancılar'ın başkanlığında üye işadamları ve sanayicilerle bir araya geldi.

EBSO üyeleri ile Avrupa Birliği'ne katılım sürecimiz konusunda görüştükten sonra Türkiye ekonomisine de değinen Bakan Bağış ''On yıl önce yaşadığımız krizde, bir gecede borçların katlanmasını, devalüasyonu, bir gecede iflas eden işadamlarını bu ülkelerin sanayicileri olarak sizler gördünüz, yaşadınız" dedi.

Bunların güven ve istikrarla aşıldığını ekleyen Bakan Bağış ''Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Sizlerin çabaları ile daha da büyüyecek ve gelişecek'' dedi.

Ayrıca Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, EBSO üyelerine, Türkiye adına Avrupalılara ilettiği mesajları anlattı. ''Biz güçlendikçe vizeleri kaldırmayı AB isteyecek'' dedi. ''Türkiye, gücünün farkına vardıkça AB de varıyor'' diyen Bağış, devlet ve sanayiciler olarak AB sürecinde birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

EBSO görüşmesinin ardından Bakan Bağış, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) heyeti ile görüştü. Bakan Bağış, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman ve beraberindeki heyet ile Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/12/2011 / Hit: 8,079

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı